Zwembaden

Op vakantie gaan naar een warme bestemming betekent vaak genieten van zon en strand, waarbij doorgaans ook genoten wordt van de zee en het bij het hotel behorende zwembad. Jong en oud zal veel plezier beleven in en rond het water. Toch is het belangrijk om de veiligheid van, met name, jonge kinderen niet uit het oog te verliezen.

Vandaar de volgende vijf tips:

  1. Het zwembad of strand kan abrupt aflopen en snel dieper worden, test dus altijd samen met de kinderen tot waar ze veilig kunnen lopen
  2. Zwembaden kunnen ondieper zijn dan ze lijken – pas op dat er niet altijd overal veilig gedoken kan worden
  3. Laat kinderen niet hard rennen rond het zwembad omdat de tegels nat en glad kunnen zijn
  4. Laat kinderen niet spelen bij afvoer- en waterzuiveringputjes en roosters omdat de afzuiging van het water daar zeer sterk kan zijn en jouw kind onder water vast kan komen zitten. Ook als er een voorwerp op de afzuigpunt zit, is het zeer verstandig te voorkomen dat jouw kind dit er zelf afhaalt zonder hulp van een volwassene.
  5. Laat kinderen nooit onbegeleid van glijbanen afgaan. Als ze nog ongeoefend zwemmer zijn kunnen ze gedesoriënteerd raken onder water

Dus zowel op het strand als in het zwembad, ook al kunnen kinderen zwemmen als de beste, houdt altijd een oplettend oogje in het zeil!

Parkeren

Garages en parkeerplaatsen zijn niet altijd gratis. Kijk in de brochure of op onze website of deze kosten bij je reisbestemming zijn inbegrepen. Zo niet, dan moet je deze kosten ter plaatse apart afrekenen. Parkeren gebeurt overigens altijd op eigen risico.

Kinderen

Extra kindermeubilair voor de allerkleinsten is niet altijd ruim voorradig en is niet automatisch bij de huursom inbegrepen. Meld bij jouw reservering wat je nodig hebt. Eventuele kosten moeten ter plaatse worden betaald (tenzij anders vermeld staat in de beschrijving van de accommodatie). Kinderbedjes moeten vaak in de woonkamer worden gezet vanwege beperkte ruimte in de slaapkamer.

‘Ruhetag’, maaltijden en diëten

Veel hotels in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Luxemburg kennen eenmaal per week een rustdag, de zogenaamde ‘Ruhetag’. Het meeste personeel heeft dan vrij, waardoor er geen uitgebreide maaltijden worden klaargemaakt. Ook zijn er ‘s avonds geen bestellingen mogelijk. De meeste hotels serveren een eenvoudig ontbijt of ze hebben een ontbijtbuffet. Koffie en thee zijn bij de prijs van het ontbijt inbegrepen, maar dit geldt niet voor de andere maaltijden. Halfpension betekent ontbijt en één hoofdmaaltijd (bijna altijd het diner), volpension betekent ontbijt, lunch en diner. Op (nationale) feestdagen wordt soms een eenvoudig of aangepast diner geserveerd.

In veel hotels wordt rekening gehouden met eventuele wensen ten aanzien van een speciaal dieet. Het is echter wel noodzakelijk van tevoren op te geven welk dieet je wenst en ook is het niet onverstandig om bij aankomst in het hotel – indien mogelijk schriftelijk – op te geven welke producten c.q. etenswaren jij niet mag gebruiken. Je dient de tegemoetkoming aan je dieetwensen te zien als een extra service van het hotel. Het kan daarom voorkomen dat men niet geheel aan jouw wensen kan voldoen of dat je ter plaatse een vergoeding moet betalen.

Telefoneren

Voor de goede orde willen wij jou erop wijzen dat in een vakantieaccommodatie meestal (veel) hogere telefoontarieven gelden dan in het plaatselijke postkantoor of in een telefooncel. Het bellen met je Nederlandse mobiele telefoon vanuit het buitenland is kostbaar en de bereikbaarheid is niet overal even goed. Raadpleeg hiervoor je telecombedrijf.

Bellen naar Nederland

Je moet beginnen met 0031, gevolgd door het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
In veel landen is de goedkoopste manier om naar Nederland te bellen door gebruik te maken van telefoonkaarten. Deze zijn meestal verkrijgbaar bij postkantoren, tabakswinkels en kiosken. Soms kan je ook met behulp van uw creditcard bellen.

Gezond op reis

Bij een goede vakantie voorbereiding hoort ook een gezond op reisadvies. Zelfs voor populaire bestemmingen dichterbij huis zoals Turkije, Marokko of Egypte kan je risico’s lopen op bepaalde infectieziekten. Lees verder.

Medicijnen

Op vakantie kun je met andere ziekten of kwaaltjes te maken hebben dan thuis. Het is dus belangrijk dat je de juiste medicijnen en andere EHBO artikelen bij je hebt.

Reizigers diarree

Helaas heb je in het buitenland vaker te maken met lagere hygiëne standaarden dan in Nederland. Daardoor kun je sneller diarree krijgen. Niet fijn, daarom kun je dit beter zien te voorkomen.