Aankomst op de luchthaven

Het kan even spannend zijn, landen op de plek van bestemming en vervolgens je weg vinden. Na de landing loop je zelfstandig via de bagageband en de douane naar de uitgang. Dit is duidelijk aangegeven en er is maar één uitgang.

Daar wordt je altijd ontvangen door onze vertegenwoordiger met een geel, oranje of geblokt uniform (polo of blouse) met het gele hart zoals in ons logo. Ter plekke kun je daar ook de naam Thomas Cook vinden ipv Neckermann. Zie je iemand met een geel hart, dan kun je altijd bij die persoon terecht!

Aankomst op en vertrek van accommodatie

De standaard richttijden voor aankomst en vertrektijden zijn:

  • Hotels: aankomst ná 15.00 uur. Wil je nog dineren, dan moet je vóór 20.00 uur arriveren. Vertrek: vóór 12.00 uur.
  • Vakantiewoningen: aankomst over het algemeen tussen 17.00 en 20.00 uur, in Nederland vaak tussen 15.00 en 18.00 uur. Vertrek: vóór 10.00 uur.

Op jouw reispapieren staan de aankomst- en vertrektijden aangegeven van de door jouw gereserveerde accommodatie(s). Let op, ze kunnen anders zijn dan hierboven staat aangegeven. Stel, je vermoedt onderweg dat je later zult aankomen dan de bedoeling is. Bel dan even met de accommodatie om dat te laten weten. Dit is belangrijk. Het telefoonnummer vindt je in jouw reispapieren. Neckermann is niet verantwoordelijk voor gevolgen van oponthoud onderweg. Bij te late aankomst of vervroegd vertrek krijg je geen terugbetaling voor bijvoorbeeld niet-gebruikte maaltijden of logies. Als je eerder naar huis wilt dan de reglementen van de accommodatie aangeven, dan moet je dit minstens 24 uur van tevoren bij de beheerder melden. Het gaat hierbij om teruggave (ter plaatse of na thuiskomst) van de waarborgsom die eventueel door jouw werd gestort (zie ook waarborgsommen).

Waarborgsommen

Bij verreweg alle bungalow- en appartementencomplexen wordt bij aankomst een waarborgsom gevraagd. Deze krijg je bij of ná vertrek terug, eventueel na aftrek van een bedrag voor bijvoorbeeld schade of schoonmaakkosten. Meestal volstaat een afdruk van je credit card, heb je die niet, dan wordt er soms een cash bedrag gevraagd wat kan oplopen tot max. € 200,-. Vertrek je op een tijdstip dat de receptie gesloten is, dan wordt de waarborgsom meestal achteraf gestort op jouw rekening. Stem dit wel altijd af met de receptie. Neckermann kan niet garanderen en is er evenmin verantwoordelijk voor dat waarborgsommen worden terugbetaald. Houdt er rekening mee dat eventuele bankkosten worden ingehouden. Indien de borgsom achteraf terugbetaald moet worden, geef dan behalve je rekeningnummer ook de Iban en Bic code van de bank door, jouw geld kan dan sneller worden overgemaakt zonder berekening van extra bankkosten. In Frankrijk vraagt men vaak naar je creditcard voor een preautorisatie. Geef in dat geval niet je bankpasje, dan wordt de borg namelijk wel van jouw rekening afgeschreven.

Water en elektra

In sommige landen wil de water- en elektriciteitsvoorziening wel eens uitvallen. Vaak is het probleem snel verholpen. Elektriciteitstarieven die tussentijds verhoogd zijn, kunnen om die reden afwijken van wat in de Neckermann-brochure of op onze website staat vermeld.

Drink liever geen leidingwater, maar koop drinkwater in flessen.

Zwemmen

Er zijn zwembaden waar iedereen verplicht is een badmuts te dragen. Boxershorts en surfbroeken worden niet overal als zwemkleding geaccepteerd.

Problemen

We gaan er niet vanuit, maar mocht je enige reden tot klagen hebben, dan kunnen wij veel voor jou doen. Het is wel belangrijk dat je niet met jouw klacht wacht tot je weer thuis bent. Mocht je dus ter plaatse onverhoopt ontdekken dat je niet precies krijgt wat op jouw voucher staat vermeld of indien je een gegronde klacht over de service of iets dergelijks hebt en na overleg met de beheerder en/of lokale agent blijkt dat er geen oplossing mogelijk is, neem dan onmiddellijk en rechtstreeks contact met ons op (zie ook ANVR). Je bereikt Neckermann via +31 (0)23-5135533.

Douane

Vergeet niet te controleren of jouw paspoort nog geldig is. Geldige reisdocumenten zijn voor eigen verantwoordelijkheid. Ook huisdieren hebben reispapieren nodig. Indien je jouw paspoort moet verlengen, houd dan rekening met de benodigde tijd hiervoor. Kinderen moeten ook een eigen paspoort hebben. In veel landen wordt een identiteitskaart ook geaccepteerd als grensdocument. Zie voor details de internetpagina van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: http://www.minbuza.nl.

N.B. Voor mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit kunnen andere regels gelden.

Bij terugkeer naar Nederland mag je zoveel bagage meenemen als redelijk is voor persoonlijk gebruik. Landen die niet bij de Europese Unie zijn aangesloten, leggen beperkingen op. Neem je vanuit een niet-EU land (of tax-free) goederen mee als bagage, dan gelden beperkte hoeveelheden die je belastingvrij mag meenemen. Informatie over douane-aangelegenheden kun je verkrijgen via de Belastingtelefoon/Douane (gratis telefoonnummer 0800-0143) of via http://www.douane.nl.